,

,
Havası En Serin, Temiz ve Mis Kokulu Köy

17 Mart 2016 Perşembe

18 Mart Çanakkale Zaferi






ÇANAKKALE KAHRAMANI DİNARLI BOMBACI MEHMET ÇAVUŞ

Seddülbahir ve Conkbayırı bölgelerinin büyük kahramanlarından biridir bombacı Mehmet çavuş. Bu kahraman Çavuş, İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını, hemen korkusuzca yakalar ve karşı tarafa fırlatırdı. Böylece İngiliz bombasıyla İngilizlere zarar verirdi. İşte bu cesur eylemi sebebiyle Mehmet çavuşa "Bombacı" lakabı verilmişti. Ancak zamanla Mehmet çavuş'un marifetini İngiliz siperlerde öğrendi. Bu sebeple'de el bombasını bizim siperlerimize fırlatmadan önce üçe kadar sayıyorlardı. 
İşte bu bombalardan biri bombacı bombacı Mehmet'in elinde patladı. Mehmet çavuş'un sağ eli bileğinden koptu. Arkadaşları onu hemen cephe gerisine alıp hastaneye yetiştirdiler. Bu kahraman bombacı hastaneden bölük kumandanına bir mektup yazdı.  Şöyle diyordu:
"Sağ elimi kaybettim, zararı yok, sol kolum var ! Onunla'da pekala iş görebilirim. Beni üzen ve tekrar kıt'ama katılıp düşmanla çarpışmama mani olan şey yaramın henüz kapanmamış olmasıdır. Hastahaneden kurtularak  halen harbe iştirak edemediğim için beni mazur görünüz, affediniz, muhterem kumandanım."

18 Mart 1915 tarihin'de özgürlük ve bağımsızlık adına, topraklarımızı, dinimizi ve bayrağımızı onuruyla taşıyarak tarihe geçen tüm Mehmetçiklere selam olsun. 
Çanakkale zaferinin 101'inci yıl döneminde birlik ve beraberlikle topraklarımızı koruyan atalarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder